NE VÁSÁROLJ SEMMIT NAP: 2015. NOVEMBER 27.

VÁSÁRLÁS HELYETT NÉZZEN UTÁNA, MI VAN AZ ÉLELMISZEREKBEN!

Ne Vásárolj Semmit! Nap mindenhol van, folyamatosan, Te csinálod, mi csináljuk. Próbáld ki, milyen érzés, ha aznap valóban nem veszel semmit. Felszabadító? Megnyugtató? Mennyire leszel kreatív például az esti vacsora elkészítésénél, amikor csak az otthon levő alapanyagokból állíthatod össze menüt?

Fogd be a pénztárcád száját, s nyisd ki inkább a tiédet - beszélgess, érvelj és vitatkozz, s ha már gazdaság, akkor kérj és adj, ingyen, vagy cserébe. De ma semmiképp se vásárolj!

A vásárlás nem egyenlő a boldogsággal

Az idei Ne Vásárolj Semmit! Napon ajánljuk figyelmetekbe a TVE élelmiszervásárlást segítő mobilalkalmazását, az E-szám Keresőt, amely az élelmiszer-adalékanyagok, más néven E-számok közötti tájékozódást segíti.

A mobilalkalmazás alapja a TVE frissített, típus, név és szám szerint is kereshető E-szám adatbázisa, amely mindezidáig a legrészletesebb magyar nyelvű, fogyasztói tájékoztatással szolgáló E-szám adatbázis: http://tudatosvasarlo.hu/eszam

Az internetkapcsolat nélkül is használható mobilalkalmazásban az élelmiszeradalékok kereshetők jelölőszám (pl. E122) és név szerint is (pl. azorubin vagy karmoizin), vagy szűrhetőek felhasználásul szerint (pl. édesítőszerek, ízfokozók). Az E-szám Kereső megmutatja, hogy mely adalékanyagok használhatók bioélelmiszerekben, melyek okozhatnak allergiás tüneteket, melyeket állíthatják elő genetikailag módosítással, és melyek engedélyezettek a kisdedeknek és csecsemőknek szánt termékekben.

Az alkalmazás alapjául szolgáló információk forrása a magyar törvényi előírások, valamint az Európai Unió illetékes hatóságinak, bizottságainak és tudományos testületeinek jelentései, állásfoglalásai.

Get it on Google Play

  Fõoldal     Aktuális     Háttér     Linkek     banner!